Suflet nemuritor

Cu ocazia zilei lui Eminescu, grupul nostru s-a indreptat spre un exercitiu de creatie: mai multi dintre noi am propus un cuvant care sa fie legat, in mintea noastra, de Eminescu sau de opera lui, iar apoi am creat diferite texte folosind aceste cuvinte. Cele 11 cuvinte folosite sunt: dor, tanar, tei, nemuritor, blandete. lumina, lacul, codrul, luna, suflet si poet. Iata un prim text:

A fost odata un tanar poreclit de lumea din jur Curiosul, deoarece dorea sa afle raspunsul la orice intrebare pe care o avea in minte, fie ea cat de ridicola sau personala era aceasta. Fiind un fiu de imparat, acest lucru se putea implini oricand, insa, daca oameni stiau sa ii raspunda, iar daca nu erau aruncati in temnita si condamnati la moarte.

Intr-o zi, tanarul s-a trezit de dimineata avand un vis ciudat in care a gasit o intrebare la care dorea neaparat sa primeasca un raspuns: Sufletul poate fi nemuritor? Pentru ca isi iubea fiul, imparatul va oferi o recompensa persoanei care va reusi sa ii raspunda fiului sau la intrebarea sa. Multi oameni s-au prezentat la curte de la filozofi la profesori si pana la servitori si nimeni nu a reusit sa ii raspunda fiului de imparat, ceea ce a fost o dezamagire. Urmatoarea zi s-a gandit ca daca nimeni nu poate sa ii aduca raspunsul atunci el trebuie sa mearga in cautarea lui. Si astfel tanarul si-a luat ziua buna de la familie si a plecat in aflarea adevarului. In drumul sau a trecut printr-un codru luminat in care fiecare frunza inspira viata, ceea ce era un semn bun, si si-a continuat drumul. Apoi a trecut pe langa un lac linistit unde a hotarat sa inopteze, in acea seara simtindu-se ca in copilarie cand dormea noaptea cu cortul alaturi de verisorii sai. Privea luna care se oglindea in lacul cu nuferi galbeni, o imagine tipica unui cadru romantic dupa vorba unui poet.

In dimineata urmatoare a fost trezit de o femeie garbova care cauta niste ciuperci. Baiatul a intrebat-o si pe aceasta doamna intrebarea sa. Femeia a stat si a judecat cateva minute, l-a mangaiat cu blandete si i-a oferit o frunza de tei pe care sa o puna noaptea sub perna si in dimineata urmatoare va afla raspunsul. Tanarul nu prea a crezut-o la inceput insa s-a gandit ca nu are pierdut si a incercat. Dimineata urmatoare, Curiosul s-a trezit cu un zambet larg pe fata afland raspunsul la intrebare: Da, sufletul este nemuritor. A inceput sa simta un dor nespus de mare fata de tatal sau si a realizat ca a luat sfarsit calatoria lui si s-a intors acasa.
 



                                                                                                  Andreea Deaconu

Comments

Popular posts from this blog

10 Cuvinte

Nerabdare - poezie de Eliza-Maria Dodea

Frații Karamazov II 3. Planul